Nya biljetter till Eurovision

Alla musik- och schlagerälskare runt om i landet har säkerligen inte missat att Eurovision Song Contest i år hålls i Stockholm. De biljetter som släpptes förra året sålde slut i ett nafs men nu släpps ytterligare ett gäng biljetter som gör att den som vill kan se evenemanget på plats.

Den här veckan släpps ytterligare 10 000 biljetter till Eurovision Song Contest, skriver unt.se. Biljetterna det rör sig om är för de olika delmomenten och man kan få biljetter till både deltävlingar och genrep. Den exekutiva producenten för Eurovision säger att man valt att släppa fler biljetter till tävlingarna eftersom det finns plats och man vill ge fler chansen att uppleva showerna i Globen. De som vill gå med sina barn på eftermiddagsrepen kan göra det, de som bara vill se det svenska bidraget repa kan istället välja det alternativet och självklart kan man även välja att vara på plats vid finalsändningen.

Kaos vid biljettsläppet

Redan i november släpptes majoriteten av biljetterna till de olika finalerna i Eurovision Song Contest. Biljetterna såldes slut snabbt och kostade från en hundralapp och uppåt, skrev Svenska Dagbladet. Eftersom det var ett så hårt tryck på sajten när biljetterna släpptes hängde det sig för många som ville ha biljetter och de blev utan. Besvikna Eurovision-fans talade ut i allahanda medier och kanske var det faktum att så många blev utan biljetter en av anledningarna till att man valt att släppa fler biljetter nu.

314647-globenFestivalen hålls i Globen

För den som lyckats få biljetter till festivalen och får se den på plats är det alltså Globen som gäller. Man kan boka hotell nära Globen för att kunna bo nära där allt händer och det kan vara smart att boka redan nu eftersom många förmodligen vill bo i området kring dessa datum. Innan det blev fastställt att Stockholm skulle få vara värd för festivalen spekulerades det om att Eurovision kanske skulle hållas i den relativt nybyggda Tele2 Arena. Men bland annat Dagens Nyheter gick snabbt ut med att själva festivalen kommer att hållas i Globen medan presscentret stationeras i Hovet. Tele2 Arena kommer att användas i evenemanget men man har inte än gått ut med hur.

Scroll to top